فهرست 18 قلم مواد غذايي ممنوعه بوفه مدارس اعلام شد



 






  • فهرست 18 قلم مواد غذايي ممنوعه بوفه مدارس اعلام شد

    سيدهادي دلبري در گفت‌وگو با ايسنا، جزئيات فعاليت پايگاه‌هاي تغذيه سالم در مدارس را اعلام و اظهار کرد: امسال اولين سالي بود که دستورالعمل بهداشتي بوفه مدارس را 25 شهريور ماه با امضاي معاون پرورشي وزير آموزش و پرورش به کليه مدارس ابلاغ کرديم.


    وي افزود: در اين دستورالعمل 18 مورد مواد خوراکي غيرمجاز با همکاري نماينده وزارت بهداشت در يک سال اخير مشخص و به کل کشور اعلام شد.


    معاون هماهنگي، اقتصادي و نظارت بر امور استان‌هاي سازمان دانش آموزي با بيان اينکه هدف ما ارتقاي سلامت و ترويج تغذيه سالم در ميان دانش آموزان و امکان بهره مندي آنها از يک ميان وعده و چاشت مناسب است تا انرژي مورد نياز آنها را در حين آموزش تامين کند اظهار کرد: امسال در مقايسه با سال گذشته دو نوع مجوز هم براي بوفه‌ها اضافه و از طريق سامانه مربوط اطلاع رساني کرديم. در واقع چهار نوع مجوز بسته به شرايط مدارس درنظرگرفته شده و مدير مدرسه مم بود در سامانه ثبت درخواست کند.


    دلبري ادامه داد: مدير مدرسه اختيار دارد و مي‌تواند بوفه را خودگردان اداره کند، در اختيار سرايدار قرار بدهد و يا به پيمانکار بخش خصوصي بسپارد. البته امسال به علت حساسيت‌هاي وزارت بهداشت تعدادي از توليدي‌ها که با مدارس همکاري مي‌کردند در فهرست غيرمجازها قرار گرفتند.


    به گفته وي بيش از 55 هزار مدرسه مجوز پايگاه تغذيه سالم را دريافت کرده‌اند. به مديران مدارس توصيه مي‌کنيم حتما در سامانه مربوط ثبت نام کنند و مجوز بگيرند و اقلام غيرمجاز را طبق دستورالعمل در ديد عموم قرار بدهند. اگر شکاياتي در اين زمينه وجود داشت اوليا با شماره گوياي 1499 سازمان دانش آموزي تماس گرفته و موارد را اطلاع دهند. اگر مشخص شود بوفه‌اي مجوز ندارد تعطيل و اجازه ادامه فعاليت داده نمي‌شود.


    معاون هماهنگي، اقتصادي و نظارت بر امور استان‌هاي سازمان دانش آموزي در ادامه فهرست 18 قلم خوراکي غيرمجاز را اعلام کرد و گفت: فرآورده‌هاي غلات حجيم شده مانند پاپ کورن، ذرت بوداده شده، پفک، چيپلت و پفيلا با هر نام تجاري و انواع چيپس‌ها، انواع يخمک، انواع نوشابه‌هاي گازدار، ماءالشعير و دلستر، انواع شيرکاکائو و ساير شيرهاي طعم دار، دوغ گازدار، سوسيس، کالباس، انواع پيتزا و کليه فرآورده‌هايي که در آنها سوسيس و کالباس وجود دارد،   انواع همبرگر، انواع سالاد اولويه، انواع لواشک، آلو و آلوچه بدون بسته بندي و فاقد مجوزهاي وزارت بهداشت، انواع آبنبات و کاکائو و شکلات‌هايي که به سطح دندادن مي چسبد، انواع آبميوه‌هاي صنعتي، فلافل و سمبوسه، انواع اشترودل، انواع پيراشکي و دونات، بستني يخي، پاستيل، ژله و مارشمالو، خيارشور و انواع سس‌ها و ناگت از جمله اقلام غيرمجاز هستند.


    دلبري اقلام مجاز قابل عرضه در پايگاه تغذيه سالم را هم اعلام و اظهار کرد: اقلام در هفت گروه دسته بندي شده اند. دسته اول خشکبار، خرما، انواع مغزها و دانه‌ها از نوع بدون نمک؛ دسته دوم شير و فرآورده‌هاي آن مانند ماست، شير ساده، بستني پاستوريزه، شيربرنج  و فرني پاستوريزه بسته بندي شده؛ دسته سوم نوشيدني مانند دوغ کم نمک و بدون گاز و آب معدني داراي مجوز وزارت بهداشت، دسته چهارم شامل انواع ميوه‌جات؛ دسته پنجم بيسکويت‌هاي بدون کرم، کيک و کلوچه؛ دسته ششم لقمه سالم مانند نان، پنير و گردو، نان و تخم مرغ، نان و پنير و خيار و گوجه فرنگي و دسته هفتم غذاهاي پخته مانند انواع آش، سوپ، لوبيا، عدس، حليم، فرني، شيربرنج، ‌ شله زرد، سمنو که به صورت روزانه تهيه و شرايط بهداشتي در پخت و توزيع آن رعايت شده باشد قابل عرضه در بوفه‌ها هستند.







مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : انواع ,مدارس ,دسته ,اعلام ,مجوز ,بوفه ,تغذيه سالم ,بوفه مدارس ,سازمان دانش ,دانش آموزي ,مدارس اعلام ,مواد غذايي ممنوعه ,بوفه مدارس اعلام ,امور استان‌هاي سازمان ,معاون هماهنگي، اقتصادي
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

cool جهان صنعت لوازم یدکی بیل مکانیکی آیتونزوان letter of motivation writing services رايحه ي انتظار هديه تبليغاتي Wendy سپتیک تانک ؛ ناب زیست سپتیک تانک